2013. június 22., szombat

Egy pontzuhatagos zárómeccs

Verőfényes napsütés, kb 200 néző és egy pontzáport hozó mérkőzés - így zárta a Budapest Hurricanes első számú csapata a tavaszi - igencsak kellemetlenül sikerült - bajnokságot az Újbuda Rebels ellenében.




Egy remek első félidő után (mind a hazai offense és defense nagyon szépen muzsikált) komoly előnnyel fordultunk, de a második félidőben a defense gyakorlatilag betlizett. Nekem a tavalyi, Budapest Wolves elleni HFL döntő jutott eszembe, amikor a Wolves offense-e keresztülgázolt a mi defense-ünkön. Most is ugyanaz történt. Valahogy semmi sem akart működni. A srácok nem ütköztek, a tackle-ök nem sikerültek, a coverage pocsék volt. Az eredmény: a Rebels offense-e minden egyes drive-ját TD-vel fejezte be a második félidőben. Ami egészen elképesztően rossz statisztika ránk nézve. Mindez úgy, hogy ugyanazt játszották vendégeink, mint amit az első félidőben, amikor a defense-ünk (két egyéni hibának köszönhető TD-t leszámítva) darabjaira szedte a Rebels offense-et. És playcall szempontjából mi sem játszottunk mást. Persze, voltak sérültjeink, nagyon kevés cserével kellett gazdálkodnom (a mérkőzés elején 4 cserejátékos volt a defense oldalon), de véleményem szerint ez nem indokolta volna ezt az óriási let-downt a második félidőben. Elfogyott a tűz.

Szerencsére az offense nagyon magabiztosan játszott, talán egy vagy kettő olyan drive volt, ami nem ponttal végződött (két alkalommal Szakács Kristóf FG-jával szereztünk pontokat - végre betalált).

Így aztán egy nagy arányú, 19 pontos (3 possession) győzelmet arattunk. Örülnöm kéne, hiszen megnyertük ezt a csupán presztízs értékű meccset, harmadik helyen végeztünk a CEI-ben (legalább nem szégyen szemre az utolsón), de személy szerint nagyon frusztrált vagyok még most és alig várom, hogy lássam a meccsvideót.


Egy dologgal még tartozom: egy korábbi posztomban kritikával illettek, hogy kritikával illettem a Rebels sportszerűségét. Nos, pontosítok, a Rebels a szélsőségek csapata. Vannak játékosok, akik felettébb sportszerűtlenül adják elő magukat, és vannak, akik halál szimpatikusan játszanak. Átmenettel nem nagyon találkoztam. És ami szintén fontos, mint megtudtam, most a lelátón nagyon lelkes és kulturált volt a hangulat mindvégig. Piros pont. Köszönöm a meccset Németh Gyulának és csapatának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése