2013. március 16., szombat

A szezonnyitó

Különleges mérkőzéssel kezdte meg a 2013-as szezonját a Budapest Hurricanes első számú csapata. Bár az időjárás próbált vicceskedni, végül majdhogynem nyári körülmények között, szélcsendben, kb 20 fokban került megrendezésre a mérkőzés. Igaz, hogy sátor alatt, igaz, hogy csak összesen 100 yard hosszú pályán (a 120 yard helyett) és igaz, hogy a megszokottnál keskenyebben (mű)gyepen. De akkor is megoldottuk és lejátszottuk barátságos mérkőzésünket a szerb Sirmium Legionaries ellen.
Eredeti fotó: Bratincsák Péter ©



Tudni kell a szerb csapatról, hogy iszonyatosan kemény, fizikális focit játszanak - ami a déli szomszédaink esetében igencsak általános - és a szerb elsőosztályban indulnak idén, olyan csapatok mellett, mint a Vukovi Beograd, a Novi Sad Dukes vagy éppen a Kraguljevac Wild Boars.

És úgy tűnt, a pálya adottságai a mi offense-ünknek nem is igazán feküdt, az első félidőben nem is sikerült pontot szereznie a Bencsics Márk vezette támadó alakulatnak.
Elég komoly defense háború kezdődött. Az első kickoff után a vendégek majdnem red zone-ig jutottak, végül egy field goallal kellett beérniük (0-3).
Mivel az offense nem tudott válaszolni, ismét a defense vette kezébe a dolgokat, egy remek defensive standet követően a szerbek puntolni kényszerültek, de a punt return csapat (nevezetesen Hartai Gábor) blokkolta a rúgást, ami átrepülve a szerbek end zone-ján elhagyta a pályát, így safety-vel 2-3-ra szépített a special team.
A második negyedben egy alkalommal a Legionaries több egyéni hibát is kihasználva touchdownt szerzett (PAT-t Novakov Dávid blokkolta, így 2-9), melyre Szűcs Máté linebacker egy interception return TD-vel válaszolt (9-9).
Szűcs Máté interception return touchdownja - Fotó: Micheller Szilvia ©
A második félidőben a defense folytatta a remek játékát, és melléjük felzárkózott az ezúttal Czirók Márton irányító által vezetett offense is. A QB 3 pass touchdownt adott, egyet Igari Szűcs Tamás, egyet  Takács Bálint, egyet pedig az idei új igazolásunk, Morócz András kezeibe.
Így a negyedik negyed közepéig 30-9-re módosult az állás.
Végül a Legiornaries egy hosszú passz után egy kb 10 yardos futással beállította a 30-15-ös végeredményt.
Czirók Márton (QB-18) és Kriston Ádám (RB-25) - Fotó: Micheller Szilvia ©
Bár közel sem nyújtottunk tökéletes játékot - főleg az offense-re mondható ez el -, egy edzőmeccsnek teljesen megfelelő volt és elérte a célját. Nem is az eredmény, sokkal inkább az volt a cél, hogy a lehető legtöbb játékot próbáljuk ki és a lehető legtöbb lehetőséget kapja meg minden játékos. Nem tudom, hogy az offense-ben hogy működött pontosan a rotation, de a defense-ben mindenki nagyjából ugyanannyi drive-ot töltött fenn a pályán. Defense oldalon rengeteg mindent ki tudtam próbálni, volt, ami nem annyira működött de a legtöbb dolog nagyon bíztató volt. Ki kell emelni mindenképpen Illés Álmos defensive end játékát, ha kell választani valakit, azt mondanám, ő volt a defense legjobbja. Mellette a linebacker sor is nagyon szépen szerepet, a secondary-re sem lehet különösebb panasz. (Most legalábbis ezt mondom, lehet, hogy néhány óra múlva, ha látom a felvételt a mérkőzésről, más véleményen leszek.)

Érdekesség, hogy pályafutása során először volt Bencsics Márk csapatkapitány a special team tagja (holder a place kickeknél), amit a jelek szerint nagyon élvezett. Az is érdekesség, hogy mind a három csapategység, az offense, a defense és a special team is szerzett ma pontot. Ami nagyon jó. Szintén megjegyzendő, hogy nem igazán dicsekedhetünk sikerekkel a barátságos meccsek tekintetében (ez mondjuk azért van, mert erős ellenfeleket választunk), de most 2-7-re szépítettük a győzelem-vereség arányunkat.

Sok munka lesz még a csapattal az április 20-i szezon rajtig, de időnk is van még bőven. Nem lehet más a cél 2013-ban, mint mindent megnyerni, ahol elindulunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése