2012. december 19., szerda

Az idei év legjobb lacrosse játékosa Magyarországon

A Magyarországi Lacrosse és Inter-Crosse Szövetség idén első alkalommal megválasztotta az év férfi lacrosse játékosát. A Szövetség tervei szerint jövőre megválasztásra kerül a legjobb női lacrosse játékos és a legjobb inter-crosse játékos is.



A 2012-es szezon legjobb férfi lacrosse játékosa Gazsó Tamás, a Budapest Blax 77-es számú csapatkapitánya lett.


Szabó Ákos, a Budapest Blax Lacrosse Egyesület vezetőedzője az alábbiakban nyilatkozott a megválasztott játékosáról:
"35 éves korával a legidősebbek között van a csapatból, ennek ellenére az évben a legtöbbet fejlődött játékos volt fizikailag és fejben is. Nagy lelkesedéssel, fegyelmezetten teszi a dolgát edzésen és meccsen is. Edzésre járási rátája példamutató.
Év közben az osztrák bajnokságban elszenvedett súlyos sérülése után (oldalszalag-szakadás) példamutató munkával vett részt a rekreációban és rehabilitációban, így a sérülés után 4 (!) hónappal már visszafoglalhatta helyét a kezdőcsapatban a belgrádi tornán, játékában pedig nemhogy színvonalesést lehetett volna tapasztalni, de még fejlődött is a sérülése ellenére is áldozatos munkájának eredményeképpen.
Játéktudása mellett csapatkapitányként is edzésről-edzésre, meccsről-meccsre segíti egyre jobban csapatát, sérülése idején lejátszott osztrák bajnoki négyesdöntőben pedig edzőként volt kulcsszerepe az oldalvonal mellett, hogy a csapat 5-2-ről fordította meg az elődöntőt az utolsó negyedben."

Szívből gratulálok Tamásnak az egész szezonban nyújtott teljesítményéhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése