2012. június 4., hétfő

A profik - Jégen

Az amerikai profi sportokról szóló mini-körképem második tagjaként a jégkorong világára, az NHL jelenlegi állására vetek egy pillantást.



A hokisok már a Stanley Cup döntőjénél tartanak.
Akárcsak a kosarasoknál, itt is elmondhatjuk, hogy Keletről-Nyugatról 8-8, összesen 16 csapat jutott a rájátszásba.
A keleti bejutók sorrendben:
New York Rangers
Boston Bruins
Florida Panthers
Pittsburgh Penguins
Philadelphia Flyers
New Jersey Devils
Washington Capitals
Ottawa Senators
A nyugati résztvevők bejutási sorrendben:
Vancouver Canucks
St. Louis Blues
Phoenix Coyotes
Nashville Predators
Detroit Red Wings
Chicago Blackhawks
San Jose Sharks
Los Angeles Kings

Az első körben rögtön borult minden papírforma Keleten, a négy párosításból mindösszesen a Rangers volt az, aki magasabban rangsorolt csapatként tovább tudott jutni, a Capitals és a Devils 7. meccsen szerezte meg a továbbjutást, míg a Flyers-nek ez már a hatodik összecsapáson sikerült.
Nyugaton csak egy nagy shocker volt, a Los Angeles Kings egészen könnyedén, 4-1 arányban lépett tovább a végső győzelemre is nagy esélyesnek tartott vancouveri csapat ellen.

A második körben Keleten a Rangers folytatta azt, amit az alapszakaszban abbahagyott és a Capitals ellen egy nagyon kemény 7 meccses sorozattal győzni tudott. A másik ágon a Devils egészen meglepő könnyedséggel, 5 meccsen lépett túl a Flyers-ön. Nyugaton tovább folytatódott a Kings csodatevése, kisöpörte az alapszakaszban második helyen végzett Blues csapatát. Mellette a Phoenix Coyotes jutott a konferencia döntőbe 4-1-es győzelmével a Predators felett.

A konferenciaelődöntő Keleten nagy csatát hozott, kisebb meglepetésre a Devils 4-2-re győzni tudott a Rangers felett. Valamiért a Rangers ereje úgy tűnik az elmúlt években elfogy a rájátszásban, pedig idén a végső győzelemre is esélyesnek tartottam őket.
Nyugaton pedig úgy tűnik, nem fog elfogyni a Kings, a los angeles-i csapat 4-1-re verte ki a Coyotes-t.

Ezzel ki is alakult a Stanley Cup Final párosítása, a Los Angeles Kings küzd a New Jersey Devils ellen a trófeáért.
Mér kettő mérkőzés lement, és - bár már senkit sem lep meg - a Kings folytatja a remeklést, idegenben szerzett két győzelmével vezeti a párharcot. Ma este Los Angeles-ben folytatják a küzdelmeket és nincs kizárva, hogy haza közönség előtt, söpréssel nyeri az idei sorozatot a Kings. A Devils-nek nagyon össze kell szednie magát, ha nem akar megszégyenülni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése