2012. június 21., csütörtök

Foci EB - Csoportkör után


Véget ért a 2012-el labdarúgó Európa Bajnokság csoportköre, megvannak a boldog továbbjutók és az is, hogy mely csapatok csomagolnak és utaznak haza.



Az A csoportban rögtön meglepetés született, a focizni nem tudó, favágó, csak színészkedő és szabálytalankodó, sportszerűtlenkedő görögök az utolsó csoportmérkőzésen 1-0 arányban legyőzték az adott meccsen tényleg meglehetősen fantáziátlan és egyúttal peches oroszokat. És ezzel továbbjutott Görögország. Talán fenti mondat után nem is kell külön hangsúlyoznom csalódottságomat és ellenérzéseket a dologgal kapcsolatosan. A csoport másik zárómérkőzésén Csehország hozta a papírformát és győzni tudott Lengyelország felett szintén 1-0-ra. Ezzel a csoport két továbbjutója Görögország és Csehország.

A B csoportban nem született komolyabb meglepetés, legalábbis az eddigi mérkőzések tükrében. Itt is mind a két zárómeccsen azonos eredmények születtek, Portugália 2-1-re győzte le és ezáltal küldte haza a Hollandokat, Németország pedig ugyanígy tett Dániával. Az előbbi meccsen a sokat kritizált Cristiano Ronaldo nagyon jól játszott, utóbbin pedig Németország nem volt valami meggyőző.
A csoport két továbbjutója tehát Németország és Portugália.

A C csoport utolsó két mérkőzésén talán a legnagyobb meglepetés az volt, hogy Spanyolország csak 1-0-ra verte meg Horvátországot. Olaszország pedig szokás szerint a minimális eredménnyel hozta a csoportot. Nekik elég volt a döntetlen Spanyolország és Horvátország ellen, arra építettek, hogy Írországot úgyis megverik. Így is történt, egy viszonylag eseménytelen merkőzésen 2-0 arányban nyertek a korábbi olasz szövetségi kapitány, Giovanni Trapattoni által vezetett írek ellen.
A C csoportból tehát Spanyolország és Olaszország jutott tovább a negyeddöntőkbe.

A D jelű csoportban meglepetés született, bár komolyabban nem befolyásolta az eredményeket. Az eddig tökéletesen sikertelen Svédország 2-0 arányban győzni tudtak az elképesztően gyengén játszó franciák ellen. A másik mérkőzésen Ukrajna tartotta a reményt, hogy lehet házigazda továbbjutó, de ez a remény 90 perc után szertefoszlott és sajnos ebben hazánk fia, Kassai Viktor és csapata tevékenyen részt vettek, egy teljesen szabályos gólt nem adtak meg a házigazdáknak. Anglia 1-0-ra nyert.
A csoport továbbjutói: Anglia és Franciaország.

Ezzel ki is alakultak a negyeddöntő párosításai:
Csehország-Portugália
Németország-Görögország
Spanyolország-Franciaország
Anglia-Olaszország


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése